Det er viktig å treffe den riktige målgruppen i den riktige kanalen med det riktige budskapet, slik at man får folk til å handle. Gunnar Stensaker fra Venture Factory er i spissen hos det nystartede selskapet T/A Opt og skal hjelpe bedrifter til å gjøre akkurat dette.  I dag hadde vi besøk av Gunnar Stensaker og Maja Ludvigsen, som blant annet snakket om hva T/A Opt jobber med.

 

Venture Factory

Venture Factory ble startet i 2013, og skulle starte nye digitale virksomheter. For slike virksomheter er det markedsføring på nett som er det viktigste. Grunnen til dette er at ingen kjenner til deg i utgangspunktet. Venture Factory driver derfor på med performance marketing, og er et av de ledende miljøene for dette i Norge. Gunnar, som var på besøk hos Markedshøyskolen i dag hadde ansvar for Google og analyse, og som i oppstartsmiljøer flest, er det mye å gjøre.

 

Utvider

Venture Factory startet egne nettbutikker med produktportefølje som inneholder alt fra dameundertøy til advokat-tjenester. Felles for nettbutikkene er at de trenger digital markedsføring. I senere tid har det blitt litt konsulentvirksomhet angående det å nå kunder på nett. Dette var ikke i Venture Factorys visjon, og de har bestemt seg for å starte et nytt selskap kalt T/A Opt, som er et konsulentselskap for digital marketing, som holder til i samme lokale som Try.

 

office-594132_1920

T/A Opt

T/A Opt driver med målbar markedsføring hvor de ser på hva resultatene av det de gjør er, og tar beslutninger ut i fra dette. For å kunne yte best mulig gjør de analyser som gir grunnlag for stadig optimalisering, og jobber med ulike mediekanaler og verktøy. Denne måten å jobbe på fører til kontinuerlig læring.

 

Hvordan?

 

ta opt modell

 

Når T/A Opt får en ny kunde, har de en workshop hvor de går gjennom alt for å sikre at de er på samme side. Har man lite ressurser gjelder det å få maksimalt ut av hver krone. Det gjør man ved å flytte budsjettet over på det som funker – og kun gir kampanjene som leverer best en bit av kaka (budsjettet).

 

Kreatører skjønner hvordan man skal treffe med budskap, men mangler den tekniske kompetansen for hvem man skal rette seg mot. Kreatørene bidrar i større grad med skissering og lager innhold, og starter hele konseptet. I workshopene kommer de frem til spennende segmenter som kan treffes effektivt. T/A Opt bidrar med innspill til teknisk gjennomførelse av kampanjer. Etter å ha jobbet frem og tilbake slik et par runder kommer man frem til en helhetlig plan. Man bør ofte sikte på originalitet og relevans, troverdighet, å styrke assosiasjoner, og lang levetid.

 

Ambisjoner

T/A Opt har ambisjoner om å bli det sterkeste miljøet på performance marketing. De skal bli et stort miljø, og vil bli best i Norge. De har en stor fordel ved at de har foten innenfor hos Try sine kunder.

 

tablet-690032_1280

 

E-post og nyhetsbrev

E-post er det viktigste man driver med på lang sikt, og nyhetsbrev er i følge Gunnar sinnsykt effektivt. De jobber selv mye med innsamling av e-post.

 

Anbefalinger

Her er tipsene og triksene Gunnar og Maja delte med oss:

 • Få kunden til å taste inn e-post med en gang, fremfor å gjøre det i de siste stegene ved utsjekk.
 • Ha noen snille popups nede i hjørnet, med sign up hvor man kan være med i trekning av noe.
 • Konkrete gaver for å verve x antall venner (mye mer effektivt).
 • Finn ut hvor mye en e-post er verdt for deg. Dette kan variere mye ut i fra hva man selger.
 • Tydelig avsender – helst kvinne. Dette fører til høyere konverteringsrate
 • Korte ryddige punkter og bannere. Ingen har lyst til å lese.
 • Det er effektivt å ha et personlig touch på nyhetsbrevet.

 

apple-691282_1280

 

Konverteringsoptimalisering

8 kjappe punkter om hvordan man får mest mulig ut av arbeidet sitt:

 1. Se på kundereisen
 2. Få riktig trafikk til siden
 3. Legg til rette for konverteringer
 4. Kartlegg mulige svakheter
 5. Finn konkrete feil
 6. Gjennomtest alt selv (finner du noen feil?)
 7. A/B testing
 8. Finn ut hvor trafikken faller av, optimaliser

 

Hvis du vil lese mer om konverteringsoptimalisering, kan du lese innlegget mitt om konvertering og landingssider her.

Reklamer