Det er ikke uvanlig at de som laster ned innhold ulovlig sier at de hadde sluttet dersom de fikk en god løsning. Det er derfor ikke helt på bærtur av meg å si at det finnes et udekket behov i markedet, da nåværende løsninger ikke er tilfredstillende nok. Jeg tror kanskje jeg har funnet løsningen.

Popcorn_Time_logo-1

 

Popcorn Time / Logo

Popcorn Time

Noen som har hørt om Popcorn Time? Det er det mange som har – og det er mange som tar det i bruk. Her gikk massevis av programmerere sammen for å lage et produkt de trodde på. «Made with ❤ by a bunch of geeks from All Around The World» som det står på nettsidene deres. Dette produktet er vel og merke både gratis og ulovlig, og etter masse oppmerksomhet ble Popcorn Time fjernet av utviklerne selv etter press fra MPAA (Motion Picture Association of America). Noen dager senere hadde et nytt team av utviklere tatt over prosjektet, og «Netflix for pirater» er nå oppe og går igjen (spørs hvor lenge det varer). Popcorn Time har blant annet fått omtale for at det er så enkelt å bruke, og at medie-biblioteket deres er mer innholdsrikt enn det for eksempel Netflix har å by på. Vil du vite mer om Popcorn Time, kan du lese mer her.  Dette kontroversielle lille programmet er ikke løsningen jeg nevnte, bare litt kontekst.

 

Skjermbilde 2015-04-16 kl. 15.27.26

Popcorn Time / skjermdump

Streaming-tjenester

Streaming er definitivt en god løsning på hvordan man kan konsumere det innholdet man vil, når man vil. Det finnes tjenester som Netflix, Viaplay, HBO Nordic, Hulu og så videre. Hva er grunnen til at noen likevel velger å laste ned? Disse løsningene gir dem ikke det de vil ha. Hvis man f.eks. kun abonnerer på Netflix og vil se Interstellar med det samme den havner på Blue-Ray, hva gjør man da? Man ser den ikke på Netflix i hvert fall. Da tyr man gjerne til lettvinte ulovlige løsninger som Pirate Bay, eller andre torrentgreier. Dette kan fort bli irriterende å holde på med, for når man laster ned ting, så tar de plass. Man må også vente på ting de skal bli ferdige å laste ned, man lastet ned noe i dårlig kvalitet, mangler subtitles, etc.

Det Popcorn Time illustrerer er at piratene foretrekker å laste ned mens de konsumerer innholdet – altså å streame. Dersom alle ulovlige alternativer forsvant, ville de sannsynligvis valgt dette. Problemet med de nåværende streaming-tjenestene er innholdet. De er enten fylt opp med søppel, eller så er det begrenset med innhold man har lyst til å se. Skal man da abonnere på 4/5 tjenester før man blir fornøyd? Det er jo en del som gjør det, men det blir kanskje litt for teit – og ikke minst litt vel dyrt for noen. Så hvordan kan man få tilgang til det innholdet man vil ha ved å kun bruke én tjeneste?

 

Ideen

Jeg hørte en Podcast-episode av «The Game Over Greggy Show» for en stund siden, og der snakket de om en app hvor man kan abonnere på tegneserier. Si at man for eksempel elsker Spider Man, og vet at man kommer til å kjøpe det neste Spider Man bladet når man kommer ut. Hvorfor ikke abonnere på Spider Man da? Man har alle tegneseriene man abonnerer på liggende i sitt eget bibliotek, det finnes butikk med flash-sales hvor man kan finne andre tegneserier man liker, eller oppdage nye – og kanskje det viktigste poenget: det er på både produsent og brukers premisser. Her kutter man ut mellomleddene. Produsent > distribusjon > kunde (enkelt og greit).

 

produce distribute consume

 

Løsningen

Det burde finnes en streamingtjeneste (som er gratis å laste ned) hvor de som lager filmer og tv-serier kan legge ut innholdet sitt selv. De kan legge  ut tidligere sesonger av tv-serier og filmer, til den prisen de selv mener er riktig, og velge hva det koster å abonnere på deres tv-program. På denne måten kan man selv velge hva man vil se, når man vil se det, og ikke minst hva man vil betale for. Hvis man kan få episoden av New Girl med en gang den er ferdig uten å måtte tenke på det, ha den rette TV-kanalen eller laste ned ulovlig blir det plutselig ikke så dumt og følge loven, og betale dem som virkelig fortjener det.

 

Hva synes du? Er dette en løsning du ville brukt? Blir dette overgangen fra TV? Kommenter under, og del innlegget!

Advertisements