Vi hadde gleden av å få besøk av Thomas Moen og Jan-Ove Torsvik på Markedshøyskolen i dag. Jan-Ove gjesteforeleser as we speak, så denne posten tar kun for seg det Moen hadde å dele med oss. Felles for begge gjesteforeleserne er at de har snakket om å dele opp mål i mekanismer, og vite hva vi skal gjøre på hvilke stadier for å oppnå det vi ønsker. Ønsker du å lese om det Jan-Ove snakket om kan du klikke her!

 

Thomas Moen snakket om følgende

  • Influencer driven marketing
  • Snapchat

 

Felles for disse er at publikum oppsøker kilden, og sannsynligvis er svært engasjert i innholdet når de konsumerer det. Thomas Moen sa at han selv har sluttet å lese nettaviser og lignende, og konsumerer innhold på egne premisser. Han mente at dette sannsynligvis er noe flere og flere vil gjøre.

 

Influencer driven marketing

Thomas moen mente at influencer driven marketing er det viktigste man kan holde på med for å få folk til å gjøre det man vil. Et eksempel som illustrerer dette godt er at da kjendisene begynte å blogge – begynte alle andre å blogge. Dette er en god måte å få mest mulig trafikk rettet mot mekanismer som fører til resultatene du vil ha.

Bloggere får folk til å møte opp på siden deres frivillig, uten å måtte gi bort en iPad eller reisegavekort, og de liker dem ikke basert på et lite håp om å vinne et påske-egg på Facebook.

 

Det er en stor forskjell på å få frivillige besøkende til siden din, og det å dra folk bort fra det de holder på med for at de skal besøke din side.

 

Skjermbilde 2015-04-09 kl. 13.11.33

 

Thomas Moen tror vil se mer av dette, men at vi vil gå bort fra kjendiser, og til mer nisje-ting. Han fortalte eksempelsvis at en kjendis gjerne har 100.000 views til dagen, og at 70% av gjerne er folk som misliker nevnte kjendis, eller tilfeldige besøkende, og de resterende 30% er folk som bryr seg (triben hennes). På andre siden har vi mer nisjete blogger, hvor 100% av leserne er der for å lese hva denne personen har å si. Han nevnte også Pewdiepie, som har en tribe på 37 millioner subscribere på Youtube.

 

Det vi må tenke på er hvem influencerne er i forskjellige målgrupper, og samarbeide med disse for å skape store bevegelser og resultater.

 

Snapchat

Thomas Moen mener at Snapchat er en enda kraftigere kanal enn de andre. Grunnen til dette er at de har oppnådd noe som ingen andre har klart siden de første TV-reklamene i USA – 100% av oppmerksomheten når innholdet konsumeres. Influencerene som bruker dette riktig har stor innvirkningskraft. Snapchat handler om nå – og å dele med de som er interesserte. Moen mener at vi som markedsførere må forstå kraften av influencers. Se filmen under for å se hva det er snakk om.

 

[kad_youtube url=»http://www.youtube.com/watch?v=kKSr6h5-fCU» maxwidth=940 ]

 

Til slutt

Det lønner seg å være god

Godt og mye innhold belønnes alltid – jo mer innhold – jo mer trafikk. Så lenge du har godt innhold og tar leserne på alvor (involverer dem) kan du vinne med hvilket som helst innhold. Det er viktig å skape eget innhold for hver kanal, og ikke dobbelpublisere. Hvorfor skal fans følge deg på 10 forskjellige sosiale plattformer hvis alle er helt like? Det er en egoistisk tanke å dra folk fra det de holder på med for å komme til deg. Gi så mye som mulig av verdi som du har muligheten til på hver plattform du bruker.

 

Stikk deg frem!

Blogg og vis deg frem til bransjen. Du må tørre å pushe deg ut der. Bruk stemmen din og utfordre bransjen – det er de unge som setter standarden for hva som blir. Dytt deg frem så mye som mulig. Inviter de som er sentrale og skiller seg ut i bransjen på kaffe, blogg om dem, tweet på dem. Stikk deg frem!

 

Du får aldri den kule jobben du vil ha med å være average!

 

Hva slags trafikk-kilder har mest verdi for deg? Hva mener du om bruk av Snapchat? Kommenter under!

Advertisements