I dette blogginnlegget vil jeg ta for meg tre trender for digital markedsføring som jeg mener vil spire i løpet av 2015. Den første har med sosiale medier å gjøre, den andre med Big Data, og den siste med steds-basert markedsføring.

149H

 

1.0 Content is king

1.1 Sikt, gi verdi, score!

1.1.1 Brands som lykkes i å være menneskelige vil vinne

I følge Kim Garst kjøper folk fra personer og selskaper de kjenner, liker og stoler på. Sosiale medier har gjort det lettere enn noen gang å etable personlige forhold med store antall kunder og potensielle kunder kjapt – og for en billig penge. Brands, eller merkevarer, som fokuserer på å bygge nettsamfunn og bidrar med fantastisk innhold via sosiale medier vil ta ledelsen. Dette har Kim Garst så mye troen på, at hun skrev en bok om det.

 

1.1.2 Content marketing vil endelig handle om ekte verdi

Kim Garst mener at 2015 er året hvor det endelig vil handle om kvalitet over kvantitet, og skrev i sin artikkel at en suksessfull content strategi burde handle om førsteklasses innhold, og ikke om å resirkulere andres innhold. Slikt innhold gjør lite med tanke på økning i søkemotorrangeringer, eller å tiltrekke seg nye følgere. Slikt innhold kan derimot være skadelig for SEO og tillitsbygging.

 

1.2.3 Vi vil se en reduksjon av antallet strategier bedrifter tar i bruk på nett

Kim Garst mener at selv om bedrifter vil bruke mer tid og penger på markedsføring totalt sett, vil hvor og hvordan de investerer disse ressursene bli mer målrettet enn noen gang. Grunnen til dette er at rundt 1 av 3 markedsførere kan kalkulere ROI av deres forsøk på markedsføring i sosiale medier, og dette nummeret bare kommer til å øke. Kim Garst tror at etter hvert som markedsførere blir flinkere til å  spore og måle avkastningen på investeringene (ROI) sine, vil ressursbruken deres bli mye mer effektiv. Fremfor å være tilstede på 20 forskjellige sosiale medier, finner de kanskje for eksempel ut at en sterk tilstedeværelse på syv av disse vil føre til en enda høyere ROI.

 

SONY DSC

1.1.4 Brands som bruker sosiale medier primært for å «pushe» salg vil dø ut

Kim Garst mener også at sosial selging er bra, men at mange som hører begrepet antar at det betyr å dytte produktene eller tjenestene sine på følgerene på sosiale medier, som ikke kunne vært lengre fra sannheten. Sosial selging handler om å bygge nettsamfunn, tiltrekke seg potensielle kunder, og dele verdifult innhold – ikke om å pushe et produkt eller beskjed. Merkevarer som fortsetter å bruke sosiale medier til å pushe innhold, fremfor å tiltrekke vil innse at de sløser masse tid og penger, og fremmedgjør både fans og følgere.

 

1.1.5 Content marketing vil bli integrert i hele selskapet

Tidligere har innholdsmarkedsføring vært ansvaret til en avdeling eller et individ. I følge Kim Garst har det i mange selskaper vært SEO avdelingen som har vært ansvarlig for å skape innhold og formidle dette, og andre avdelinger har vært nok så isolert, uten å være involvert på noen som helst måte. Etter hvert som selskaper erfarer de store fordelene innholdet deres har, vil de innse at innholdsmarkedsføring må gjøres på et bedriftsomfattende nivå; individer fra alle avdelinger burde ha et ord med i hva slags innhold som skapes, og hvordan dette innholdet leveres. Salgsavdelingen har for eksempel mest relevant innsikt i hvilke spørsmål kunder har, og hvordan de oppfører seg – så hvorfor ikke i det minste involvere dem? Les mer av hva Kim Garst har å si om det å selge gjennom sosiale medier her.

 

photo-1414604582943-2fd913b3cb17-1

 

1.2 Adobe Digital Trend Survey

Denne orienteringen i digitale trender for 2015 undersøker markedsdata, trender og muligheter som digitale analytikere burde være klar over det kommende året, og dekker flere temaer fra fordelene med data-dreven markedsføring til den nåværende kampen for nøyaktig måling av ROI.

Rapporten er basert på en global spørreundersøkelse av mer enn 6.000 profesjonelle markedsførere, og inneholder sammenligninger av data fra 2014, og regionale forskjeller er fremhevet. Les mer og last ned din gratis utgave her.

 

1.2.1 Sentrale funn inkluderer:

Kundeopplevelse skiller seg ut som det mest avgjørende for 2015

Geografisk målretting medfører en ny era innen mobil

Targeting og tilpasning er de høyest prioriterte digitale områdene

Bedrifter strever med å finne den analytiske kompetansen de trenger for å forstå data

 

1.3 Hvordan content marketing vil bli mer interaktivt

Jayson DeMers skriver at interaktiv innholdsmarkedsføring enkelt og greit er en strategi som bruker personlig informasjon fra brukerne dine for å generere unike, tilpassede opplevelser. Vi ser i følge DeMers små elementære eksempler på dette i dag. Eksempelvis remarketing av annonser for spesifikke produkter til personer som har vist interesse for disse produktene tidligere, eller interaktive quiz som «Hvilken farge er du?» som er avhengige av individuelle brukeres input for å generere unike resultater. DeMers skriver at dersom man kombinerer disse ideene med informasjon samlet med Big Data, vil man ha innhold som er helt tilpasset en brukers profil og input.

Dette kan bety at forskjellige artikler vises for forskjellige brukere når de besøker siden din, eller å produsere en «skap ditt eget eventyr» film som utforsker forskjellige ideer basert på brukerens input. Dette er enkle ideer som sannsynligvis vil bli radikalt mer komplekse så snart teknologien utvikler seg til å drive en slik plattform. Bedrifter som kan finne en måte å integrere Big-Data-innsikt i eksisterende plattformer, med fokus på tilpasselse for den individuelle bruker, vil i følge DeMers vinne i den neste fasen av markedsføringens evolusjon.

47H

1.4 Hva sier de profesjonelle om sosiale medier og utviklingen i 2015?

Social Media Examiner snakket med 28 profesjonelle markedsførere for å høre deres prediksjoner om fremtiden i 2015. Her er noe av det de hadde å si om det kommende året og sosiale medier.

Rebekah Radice mener at dette vil være året brands innser realiteten – som er at sosiale medier er en relasjonsbygger og ikke et enveis ropert. De vil omfavne samtaler, og vite at for å skape meningsfulle koblinger må de velte siloen de har skapt. Brands vil også finne ut at å menneskeliggjøre seg ytterligere er essensielt. Digitale markedsførere har snakket om dette mye i 2014, men Radice ser fortsatt at brands snakker på forbrukere i stedet for med dem. Omveltningen til å «fortelle en historie», og ikke bare pushe et budskap, vil skje.

Ravi Shukle mener at det vil oppstå høyere etterspørsel etter personlig samspill med fans og følgere. Dette betyr at fans i dag vil bli kjent med menneskene bak logoen eller brandet, og se hvem de engasjerer med. Selskaper som allerede har skjønt dette konseptet ser ikke bare mer interaksjon med sitt innhold, men bygger også et høyere nivå av tillit. Denne tilnærmingen lar fans se at det er et ekte menneske bak selskapet som bryr seg om hva de har og si, og er der for å svare.

Mennesker er sosiale vesener, og derfor tror Donna Mortiz at det vil være en videre bevegelse mot fellesskap med felles interesser som fyller behovene våre for å fortelle historier og kommunisere som en gruppe. Dette inkluderer Facebook grupper, Linkedin grupper, group boards på Pinterest og Google+ communities. Hashtagger vil også fortsette og skinne på Instagram og Twitter som en måte å «kreve vårt» innenfor et tema eller nisje og bygge en community ved å operere som kurator rundt dette temaet.

Når du etablerer en gruppe på en av disse plattformene har både administratorene og de som blir med i gruppen lyst til å finne hverandre. De leter etter samtaler om felles interesser. De vil se innholdet ditt på et sted hvor de ikke er distrahert av News Feeder.

Det er i følge Moritz ikke overaskende at mange bedrifter rapporterer fordelene av å etable en Facebook gruppe separat fra Facebook siden sin. Etter hvert som «pay-to-play» stadig blir en større nødvendighet for å få visninger på Facebook, gir populariteten rundt grupper en grad av kontroll over hva vi deler, og hvordan vi kommuniserer sammen.

Etter Moritzs erfaring er de beste fellsesskapene de som fokuserer på å dele innhold og hjelpe hverandre i stedet for å handle om promotering. Hvis du bygger tillit som noen som bringer mennesker sammen og får dem til å dele og hjelpe hverandre, bygger du relasjoner med de menneskene som betyr mest for din virksomhet, uten å måtte tenke på «reach».

 

34H

 

2.0 Big Data – Målrettet og personlig

360i.com har skrevet en rapport om Big Data hvor de tar for seg hva det er, hva det innebærer og hvorfor du skal bry deg. Under kan du lese om måter Big Data kan forbedre markedsføringsytelse og avdekke nye terreng.

  1. Hva er Big Data? Big Data refererer til eksplosjonen innen informasjon som kommer fra forskjellige kilder – spesielt maskin-generert data fra mobile enheter og data fra sosiale medier – som er for omfattende til å kunne administrere og analysere kostnadseffektivt ved å bruke tradisjonelle IT teknikker.
  2. Hvorfor bryr vi oss? Markedsførere som lykkes i å analysere det viktige i denne evige strømmen av data vil oppnå høyere effektivitet og ROI og identifisere muligheter til å forbedre deres merkevares tilbud og posisjon.
  3. Hvilke utfordringer byr det på? Med så mye informasjon tilgjengelig er det å finne ut hvilken informasjon som betyr noe, og hvordan man kan bruke det den første og største utfordringen.

2.0.1 Beholde og oppnå mersalg hos eksisterende kunder

Amazon.com, den største forhandleren på nett i USA bruker sine kundedata til å drive sin «recommendation engine» (anbefalingssystem – «Andre som har sett på dette produktet har også sett på…»). Amazon takket på et punkt dette systemet for 35% av salgene sine. Bilprodusenter har vært kjent for å dele innsikt i deres besøkendes oppførsel, som mest viste bil modeller og tidsbruk med forhandler etter prøvekjøring.

2.0.2 Identifisere nye kunder

Markedsførere har historisk sett segmentert ved å ta i bruk demografisk data som alder, sivilstatus, og geografisk plassering, basert på troen om at mennesker som deler samme karakteristika sannsynligvis vil oppføre seg på samme måte. Big Data muliggjør en forflytning til en-til-en markedsføring basert på forbrukeres faktiske oppførsel og preferanser. Videre kan det hjelpe til å avdekke nye nisje publikum ved å gruppere mennesker basert på oppførsel og interesser fremfor tradisjonelle demografiske verdier.

2.0.3 Avdekke nye markedsføringsmuligheter

Du kan også analysere Big Data for å finne mønstre som skaper nye produkt segmenter eller funksjoner og til og markedsføringsmuligheter. Kundeanalyser gjort av en ledende hvitevareprodusent avdekket en mulighet til å modifisere eksisterende kjøleskapsmodeller for å tilfredsstille kundebehov bedre.

2.0.4 Mer lønnsom annonsering

Publikumsdata, paret med nylige forbedringer innen budgivning i sanntid lar deg ta mer presise mediabeslutninger. Med data som oppdaterer seg på minuttet om publikums oppførsel og produkt interesser kan du levere svært relevant en-til-en annonseringsmeldinger. Hvis for eksempel et flyselskap vet at en forbruker har gjort research om en tur til USA kan de reklamere kreativt og konkret til denne forbrukeren med referanser til «billige turer til USA». Denne formen for en-til-en markedsføring har vist seg å forbedre kampanjeresultater dramatisk.

2.0.5 Måle resultatet av kampanjer mer nøyaktig

Big Data kan hjelpe deg med å forstå hvordan forskjellige kanaler bidrar til kampanjeresultatene, og avdekke både muligheter og ineffektiviteter. ved å dele opp data på impressions, klikk, conversions, sosiale handlinger og mer i attribusjons- og media-mix modeller kan vi se hvor effektivt hver kanal driver oss til det ønskede målet, som leder til mer informerte budsjetteringer. 360i legger til at selv om rapporten deres fokuserer på hvordan Big Data kan bli brukt til å forbedre markedsføringsinitiativer, er det verdt å merke seg at Big Data har store implikasjoner for forretningsdrift forbi markedsføringsavdelingen. En nylig studie har vist at data-dreven beslutningstaking hjelper høytytende bedrifter å oppnå 5% mer produktiviter og 6% mer profitt enn konkurrentene deres.

 

56H

 

2.1 Markedsførere vil redefinere «Big Data»

2.1.1 Verdiutveksling vil handle om KPI

Marko Z. Muellner foreslår at markedsførere begynner å tenke på hvordan de kan gjøre verdiutveksling til en KPI (Key Performance Indicator). Cheryl Metzger spurte i sin artikkel om på hvilke måter kan man momentant og håndgripelig gjengelde kundene sine for tilgang til disse nye kildene til informasjon? Som svar på dette spørsmålet sa Muellner at «Hvis markedsførere begynner å tenke på små, enkle, fengslende måter å tilby forbrukere verdi, vil det bli fantastisk å se hva dette gjør for deres brand».

2.1.2 Brands vil tilby «personlig data» kundeservice

Med verdien og volumet av personlig data i ferd med å skyte i været, øker bekymringer om privatliv sammen med vårt kollektive blodtrykk. Det vil ikke lenger være akseptabelt at myndigheter, organisasjoner og bedrifter bruker data uten konkrete tillatelser og full åpenhet. Kort sagt vil dette bli en del av «merkevarehistorien». Det hele handler om tillit. Dersom bedrifter ønsker å si at «du eier dine data, vi bare kikker på dem for å gjøre livet ditt bedre», må det finnes et gjensidighetsforhold. Tillit mellom forbruker og brand. Hvis ikke forbrukere kan stole på at deres data ikke misbrukes vil det i følge Muellner være tragisk.

2.1.3 Økning av «data-mulighets-analytikere»

Hva skjer når en blender eller tannbørste genererer data? Den største disrupsjonen, som Muellner ser det, vil være når våre hverdagslige, vanlige objekter har blitt trådløse.

«Many companies whose products and services we don’t currently think are important will become important because of the data that’s contained in them.» – Geoffrey Colon

Etter hvert som hverdagslige objekter blir dynket i sensorer og begynner å ta samle data om våre bruksvaner og preferanser, vil vi se en økning av en ny rolle innen data analyse – data-mulighets-analytiker. Disse vil være ansvarlige for å kreativt se for seg hvordan man an gjøre mest mulig ut av de rike strømmene av brukerdata – blenderen, termostaten, eller tannbørstedata, for eksempel – og oversette dem til nye kilder til verdi i kundeopplevelsen. Disse nye datakildene kunne personliggjort de fysiske omgivelsene eller kundeopplevelsen, og å strategisk bruke disse dataene for å tilby slike forbedrelser vil skape et mer personlig forhold mellom folk, tingene deres og merkevaren. Det vil være «data-mulighets-analytikerens» oppgave å vurdere akkurat hvordan dette skal gjøre, og med hvilke deler av ny data.

 

2.1.4 Fremtiden av Big Data

Etter hvert som interessen for wearables og «smart home» teknologi bruser og insinuerer «internettifiseringen» av livet vårt voø det oppstå massive utfordringer som må stris med. Å administrere, integrere og sikre nettverk og dataene de transporterer vil medbringe kaos, og potensielt katastrofe. Med så store krefter liggende bak de nye mulighetene for Big Data, gjør merkevare strategikere og markedsførere det lurt i å trø varsomt, og vise at kundenes behov er deres første prioritet.

 

photo-1415201179613-bd037ff5eb29

 

2.2 Recommendation Engines

Recommendation Engines har tilegnet seg mest oppmerksomhet i Big Data verdenen. Hva kommer dette av? Big data har i følge Lutz Fingers artikkel skapt tre forskjellige data-drevne produkter:

  • Data brukt til benchmarking
  • Data brukt til anbefalings- og filter systemer
  • Data brukt til prediksjoner

Benchmarking er ofte den første raske seieren når man beveger seg inn i verdenen av Big Data. Likevel, har vi drevet med benchmarking i flere århundrer, og benchamrking er ikke grunnen til Big Data hypen. Benchmarking har ofte behov for en utdannet beslutningstaker som kan forklare hvorfor man skal gjøre det: Hvorfor er A bedre enn B? Hvorfor falt kurven?

Hysteriet rundt data-drevne produkter er drevet av noe annet: Recommendation Engines. Anbefalinger smalner hva som kan bli komplekse beslutninger til bare et par anbefalinger. Big Data lot oss ta anbefalinger til en helt ny høyde som vi ikke så før. Det mest kjente eksempelet er hvordan Google søks algoritme overvant Altavista ved å anbefale de beste nettsidene å klikke på. Et annet velkjent eksempel er anbefalingene fra Amazon basert på lesevanene fra andre lesere. Begge disse systemene er basert på algoritmer som «lærer» fra tidligere data.

Et recommendation system overgår benchmarking fordi det ikke er nødvendig med en analytiker på enden. Det reduserer Big Data til «Small Data» (les Fingers sak om hvorfor small data er viktig her). Et anbefalingssystem foreslår et par datapunkter ut av en stor haug med data. Se på LinkedIn for eksempel: Data-produktet «folk du kanskje skjenner» anbefaler kun et par medlemmer ut av en database på over 300.000.000 medlemmer.

 

60H

 

2.3 Tre måter folk konsumerer innhold på nett

2.3.1 Search

Denne metoden er relativt rett frem så fremt du vet hva du ser etter: skriv hva enn det er du leter etter, og trykk på det treffet som matcher det du tenkte på best.

2.3.2 Social

En relativt nylig utvikling innen innholdskonsumering hvor innholdet som konsumeres er ganske tilfeldig, og har mer med hvem du kjenner og gjøre, og hva disse synes er interessant, enn hensikten og preferansene til personen som konsumerer innholdet gjennom søk.

2.3.3 Recommendation engine

Det tredje alternativet er i følge Adam Singolda mer grenseløst og har med muligheter å gjøre. Etter å skru på TVen, eller å ha lest en artikkel, sitter man med beslutningen om hva det neste man skal konsumere er. Disse motorene deler opp den enorme mengden av innhold som finnes på nettet og avgjør de relevante og nå-tids korrelasjonene mellom innhold og brukere basert på artiklene som har blitt lest, videoer som har blitt sett, tid på døgnet, avanserte profilbyggingsteknikker og mer. Kanskje det mest kjente er Amazons «De som kjøpte dette, kjøpte også…», eller Netflixs film-anbefalinger. Netflix har sagt at omkring 75% av det brukerne deres ser på er fra anbefalinger. Netflixs recommendation engine prøver å optimalisere brukeropplevelsen ved å gjøre den mer personlig.

 

2.4 Tilpasning er bra for ROI

itbusiness.ca skriver at i en spørreundersøkelse av Econsultacey i 2013 besvart av 1.100 markedsførere sa 59% at tilpasning fører til «god ROI». I samme samme studie rapporterte bedrifter som tilpasset web opplevelse i gjennomsnittet 19%. Selskaper som er redde for å bombandere klienter med personlige tilbud kan prøve å beholde kundeservice internt fremfor å outsource, og dele kundeinformasjon konsekvent mellom de forskjellige virksomhetsområdene.

 38H

3.0 Stedsbasert annonsering

Location-basert annonsenering (LBA) er en ny form for annonsering som integrerer mobil-annonsering med posisjonsbaserte tjenester. Teknologien blir brukt til å fastslå forbrukeres plassering tilby plasseringsspesifikke annonser på deres mobile enheter.

 

«LBA refers to marketer-controlled information specially tailored for the place where users access an advertising medium» – Bruner og Kumar

3.1 Lønner det seg å satse kontekstuelt?

Det nye hyper-målrettede reklameformatet er det siste fra den mobile annonseringsindustrien for å kapitalisere på den voksende interessen innen stedsbasert markedsføring, som det estimeres at vil bringe inn 34 milliarder kroner i år. Innen 2018 beregnes det at nummeret vil vokse til 118 milliarder kroner.

Selv om dagens taktikk virker påtrengende, kaster xAd 80% av inventar fra utgivere fordi posisjonsdataene ikke er nøyaktige. Lignende tall fra firmaet ThinkNear støtter xAds påstand – kun 34% av annonseforespørsler basert på lengdegrad og breddegrad er nøyaktige innen 100 meter av forbrukeres plassering.

 

«[With] one of the big players in this space, we saw 85 percent of all impressions [in a campaign] served were not within the location that we specified for our client,» – Jon Hook

 

black-and-white-city-man-4445

 

Tåketendensene med mobil data har ført til at over 50 leverandører, byråer og merkevarer vil arbeide med Mobile Marketing Association for å sette et sett med standarder som er forventet å komme ut i første halvdel av 2015. Etter hvert som budsjettet vokser, er målet å hjelpe brands til å foreta veloverveide annonsekjøp. Les resten av artikkelen her, eller se 10 eksempler på stedsbasert annonsering her.

 

«What we’re doing now is setting about to establish some strict definitions of location data and what the associated use cases are» – Leo Scullin

3.2 Beacons

3.2.1 Hva er Beacons?

En Beacon er et rimelig stykke hardware – små nok til å kunne festes til en vegg eller benkeplate – som bruker batteri-vennlig, lav-energi Bluetooth tilkobling til å sende meldinger eller instruksjoner direkte til en smarttelefon eller tablet. De er rustet til å transformere hvordan retailere, event organisører, transportsystemer, bedrifter, og utdanningsinstitusjoner kommuniserer med personer innendørs. Forbrukere kan til og med ha ønsker om å bruke dem som del av hjemmautomatiseringssystemer.

In-store retail og offline betalinger er i følge Tony Danova den første bølgen av beacon applikasjoner. Butikker tar i bruk beacons for å tilby forbrukere produktinformasjon, flash sales eller tilbud, og for å effektivisere utsjekkingsprosessen med et helt trådløs betalingssystem.

Forbrukere virker mottakelige til beacons som en måte å forbedre kjøpsopplevelsen i butikkene. Halvparten av voksne i Amerika bruker allerede mobile enheter i butikker. Forbrukere kan også bruke dem til å automatisere hjemmene sine billig. Beacons kunne for eksempel skrudd på lyset i et rom så fort noen med en smarttelefon kommmer inn, eller åpne dører eller persienner.

Men det er en barriere for vid spredning av beacon teknologi: flere lag med tillatelser. Forbrukere må ha Bluetooth skrudd på, akseptere posisjoneringstjenester for den relevante applikasjonen og si ja til å motta notifications innenfor og utenfor butikken. Du kan lese om «Zone Bleed» og andre utfordringer med Beacon-markedsføring her.

 

houses-mall-shopping-3786

 

I følge en nylig studie gjennomført av InMarket er det 19 ganger mer sannsynlig at de som mottar beacon-tilbud og kampanjer samhandler med det annonserte produktet. Likevel er ikke beacon markedsføring mainstream med det første – så hva ligger i kortene for stedsbasert teknologi? Beacons er i følge Carin Van Vuuren kostnadseffektive og lette for butikkeiere å ta i bruk og integrere inn i deres multi-kanal strategi. Beacons er gode tillegg til butikkeieres eksisterende applikasjoner, fordi posisjon og tilpasning er essensielle funksjoner til en engasjerende kundeopplevelse. Beacon-teknologi handler om presis posisjonering og muligheten til å samle verdifull kundedata som kan bli brukt til å personliggjøre opplevelsen.

Beacons gir brands muligheten til å transformere dagligdagse hendeleser til noe eget, enten i form av nøkkelfrie hotellrom eller til å presente tilbud i nå-tid.

 

Beacons are the latest and brightest hope for brick-and-mortar retailers […]. Why? Pre-recession, during the recession, and post-recession, consumers want deals. But they need to be relevant. Three dollars off of a pizza available 50 miles away isn’t just an annoyance for the consumer, it’s a stupid use of marketing dollars. – Jeff Hasen

 

But you have something when you combine location, an individual user’s past shopping behavior as seen through app activity, and permission given by a mobile user to be sent compelling information and offers. – Jeff Hasen

 

photo-1415226581130-91cb7f52f078

 

Of course, marketers need to be wise and always provide value to the mobile user. Just because an opted-in consumer invites you into their house, so to speak, it doesn’t mean that you can stay as long as you want. – Jeff Hasen

Et selskap som går under navnet Swirl har spredt sin egen beacon-markedsførings-plattform rundt om i USA og Canada, og har samlet i løpet høsten i fjor gjennom tre måneder tusenvis av interaksjoner fra forbrukere som meldte seg til å motta beacon notifications. I følge Steven Sande engasjerte 60% av shoppere med beaconaktivitert innhold, og 30% benyttet seg av tilbudene når de kjøpte noe. 73% sa at sannsynligheten for at de ville foreta et kjøp økte på grunn av innholdet og tilbudene mottatt fra beaconer, i tillegg til at de ville besøkt butikker med beacon markedsføringskampanjer oftere. Til slutt sa 60% at de vil kjøpe mer som et resultat av å motta beacon-aktiverte annonser.

 

As more venue owners roll out beacons and proximity marketing capabilities, the beacon marketing ecosystem will grow and extend far beyond retailers and the technology providers that power them. The industry is just beginning to scratch the surface of what lies ahead for a broad set of players, including publishers, brands and agencies. – Hilmi Ozguc

 

eDLHCtzRR0yfFtU0BQar_sylwiabartyzel_themap

 

Media agencies will have no choice but to become adept at navigating the opportunities presented by retailers that open up their beacon networks to brand partners with private in-store ad exchanges. System integrators will be asked by their clients to create omnichannel customer profiles, merging online customer profiles with in-store behavioral data. The emergence of these enhanced customer profiles will pave the way for even more advanced offerings in the data analytics and digital marketing spaces. – Hilmi Ozguc

 

Se Kjartan Slette i Unacast forklare hvordan du kan utnytte beacon-teknologien til målrettet markedsføring her, eller en demonstrasjon av iBeacon gjort av tek.no på Hagemessen her.

From welcoming people as they arrive at a sporting event to providing information about a nearby museum exhibit, iBeacon opens a new world of possibilities for location awareness, and countless opportunities for interactivity between iOS devices and iBeacon hardware. – iBeacon

Avhengig av hvordan iBeacon utvikler seg og blir tatt i bruk, kan den i følge Steve Ranger forme en viktig del av Apples netthandel og mobile betalingsplaner. Kombinasjonen av iBeacon og Passbook kunne la deg motta en kupong i butikken, og kjøpe noe, uten å se en eneste ansatt. Dersom du ønsker å lese mer om beacon-markedsføring, kan du lese dette blogginnlegget skrevet av Andreas Kristiansen.

 

ZLSw0SXxThSrkXRIiCdT_DSC_0345

 

Så…

At man må ha applikasjoner for å se tilbud fra forskjellige steder kan dempe bruken, burde kanskje heller være noe man skrur på på telefonen når man skal shoppe, slik at man får alle tilbud som er tilgjengelige i sin radius, og ikke må fylle telefonen opp med utallige applikasjoner med tre-fire  tilbud. Stedsbaserte annonser kan bli bedre, da telefoner har bedre GPS nå enn før, og ikke minst instillinger som tillater mer nøyaktig posisjonering. Teknologi vil nok bli en større del av hvordan bedrifter kommuniserer med oss i løpet av dette året. 2015 vil bli et år hvor personlighet blir et viktig stikkord. Vi vil se personlighet hos brands på sosiale medier, de vil markedsføre til oss basert på vår personlighet ved hjelp av Big Data, og de vil nå oss der vi er ved hjelp av beacons og stedsbasert markedsføring.


Les mer:

http://www.huffingtonpost.com/kim-garst/7-digital-marketing-trend_b_6493310.html

http://www.amazon.com/Will-Real-You-Please-Stand/dp/1630472700

http://kimgarst.com/ultimate-cheatsheet-selling-on-social-media

http://offers.adobe.com/en/uk/marketing/landings/econsultancy_digital_trends_report_2015.html?s_cid=70114000002JMJ7AAO&s_iid=70114000002JLa8AAG

http://www.inc.com/jayson-demers/interactive-content-marketing-a-glimpse-into-the-future-of-content-marketing.html

http://www.socialmediaexaminer.com/social-media-marketing-predictions-for-2015/

http://www.360i.com/reports/big-data/

https://www.linkedin.com/profile/view?id=5700853

https://www.linkedin.com/pulse/iot-marketing-2015-3-ways-marketers-rethink-data-cheryl-metzger

https://www.linkedin.com/profile/view?id=5173732

http://www.forbes.com/sites/lutzfinger/2014/09/02/recommendation-engines-the-reason-why-we-love-big-data/

https://www.linkedin.com/pulse/20140618141134-6074593-rule-the-world-with-small-data

http://www.forbes.com/sites/taboola/2012/11/19/google-facebook-and-taboola/

http://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2012/04/17/netflixs-yields-131-value-with-user-recommendation-tools/

http://www.itbusiness.ca/news/marketing-gets-personal-at-cibc-with-big-data-push/52502

http://jiad.org/article89.html

http://www.adweek.com/news/technology/does-mobile-marketing-actually-work-real-world-161180

http://www.adweek.com/news/technology/does-mobile-marketing-actually-work-real-world-161180

http://www.mobilemarketer.com/cms/news/advertising/16821.html

http://www.businessinsider.com/beacons-and-ibeacons-create-a-new-market-2013-12

http://www.retailtouchpoints.com/features/retail-success-stories/how-kenneth-cole-and-tesco-use-beacon-marketing

http://www.cmo.com/articles/2014/8/29/CWTK_Beacons.html

http://www.tuaw.com/2014/11/25/beacon-marketing-campaigns-working-well-for-retailers/

http://adexchanger.com/data-driven-thinking/beacon-marketing-its-not-just-for-retailers/

http://www.dn.no/play/#!3372/

https://developer.apple.com/ibeacon/

http://www.zdnet.com/article/what-is-apple-ibeacon-heres-what-you-need-to-know/

http://andreaskristiansen.com/2015/01/beacon-markedsforing/


Hva tror du om hvordan 2015 kommer til å bli? Si din mening nedenfor

Advertisements