Reddit is a source for what’s new and popular on the web.

Users like you provide all of the content and decide, through voting, what’s good and what’s junk.

Links that receive community approval bubble up towards #1, so the front page is constantly in motion and (hopefully) filled with fresh, interesting links. – reddit, FAQ

 

thumb

 

Alt du trenger for å komme i gang med reddit er et brukernavn og passord. Når du har laget deg en bruker kan du «poste» innlegg i et subreddit. Reddit består av tusenvis av under-forum, eller «subreddits». Disse kan handle om alt fra søte dyr, morsomheter, og filosofi til mat, forskning og teknologi. Noe annet som er interessant med reddit er at det er så mange som bruker det, og det til alt mulig. Et eksempel er subredditen IAmA.

 

Basically, /r/IAmA is a place to interview people, but in a new way. «IAmA» is the traditional way of beginning the description of who you are; «AMA» is the traditional way of ending the description; the acronym means «Ask me anything.» The interviewee begins the process by starting a post, describing who they are and what they do. Then, commenters leave questions and can vote on other questions according to which they would like to see answered. The interviewee then goes through and responds to any questions that he/she would like, and in any way that he/she prefers.

Eksempler på kjente personer som har hatt egne «IAmA» er Barack Obama, Bill Gates og Elon Musk. For en liste over flere, trykk her.

 

reddit faq

 

Subreddits

For å vise litt av hva reddit kan brukes til, legger jeg en liste over subreddits som kan være verdt å trykke seg innom her. Hvis man har behov for hjelp med noe, enten det har med data, lovverk, eller hva det måtte være, er reddit en god ressurs, da du sannsynligvis vil snuble over noen med peiling dersom du leter på rett sted. Reddit kan også være en kilde til diskusjon og inspirasjon. Her kan du diskutere markedsføringsstrategier, få tips, ideer og tilbakemeldinger på forretningsideer, finne spennende ny teknologi, eller bare koble av og få deg en god latter. Her er X subreddits det kan være verdt å kikke på:

 

r/technology

r/techology er et subreddit dedikert til å diskutere alt som har med teknologi og gjøre. Her vil du sannsynligvis finne noe spennende du aldri har hørt om før, slik som jeg gjorde når jeg skrev om Thync. De som er aktive på reddit er kjent for å vite om ting før de som ikke gjør det, og når det er aktuelt her i Norge, sier de gjerne «sett det før. Så det på reddit».

 

r/todayilearned

Lærte du noe nytt og spennende i dag som du aldri har hørt om før? Ikke? Det gjorde nemlig noen andre. Se hva de lærte på /r/TodayILearned.

 

r/entrepreneur

Et fellesskap hvor alt som innebærer entreprenørskap er aktuelt. Her kan forretningseiere dele sine suksesshistorier, feil og innsikter med andre, og man kan skaffe seg tips om de appene som gjør en mer produktiv, og mye mer. Dersom du kan være en ressurs for andre, trenger andre ressurser eller bare er nysgjerrig, anbefales det å sjekke ut dette her.

 

r/startups

Welcome to r/startups, a community for all backgrounds, levels of expertise, and business experience. We are a forum of entrepreneurs working towards unbiased and anonymous feedback, advice, ideas, and discussion. – r/startups

 

r/marketing

Product, Pricing, Promotion and Placement. Persuasion, PR and Propaganda. Getting attention, online and off. – r/marketing

imrs.php

 

Listen er nesten endeløs, og oppdateres muligens etter hvert. Dersom du vil vite om flere subredditer med en gang, og ikke forstår deg på reddit enda, ta en kikk på denne listen over de top 5000 subredditene. Lag deg en bruker, kikk på forsiden eller finn et subreddit for noe du liker. Reddit ser kanskje stygt ut, men det er ikke mangel på innhold. Hvis du ikke finner det du søker etter, så får du bare søke bedre, eller kanskje lage din egen subreddit?

 

Hva synes du om reddit? Hva er det beste du har funnet der? Vet du om noen subreddits som er verdt å nevne? Diskuter gjerne nedenfor

 

Advertisements